Self Care Intelligence (SCI®) Selvledelseskurs 2020

"Fra press til prestasjon"

Er du leder? Ønsker å utvikle deg selv og andre? Ser du etter nye karrieremuligheter? Da er dette noe for deg!

La deg inspirere av dyktige og erfarne foredragsholdere og lær om og ta i bruk SCI®- verktøy. Dette fremmer utholdenhet og slitestyrke, samt forebygger og reduserer sykefravær.

«For å kunne lede andre, må du kunne lede deg selv.»

Liv Grete Skjelbreid er påmeldt høstens kurs. Hør hva hun har å si:

"Gjennom SCI®-kurset har jeg som lege blitt utfordret på en konstruktiv måte og utrustet med nyttige verktøy i håndtering av vanskelige valg, høyt arbeidspress, høye forventninger, kommunikasjonsutfordinger og bevisstgjøring rundt egne styrker og svakheter. Det har vært en berikelse å få innsikt i SCI®-programmet. Det er et program som er faglig forankret, konkret og håndfast, med god personlig tilpasning og utrustning i anvendelige og gjennomførbare verktøy. Dette har bidratt til at jeg i dag er bedre til å lede meg selv, sette nødvendige grenser, håndtere høyt press og forventninger, samt ta de gode valgene, både i arbeidsliv og privatliv. Det har i aller høyeste grad bidratt til økt mestring og trivsel i mitt arbeid som lege. SCI®-kurset er et forebyggende verktøy, men også nyttig når man allerede kjenner tegn på slitasje og utbrenthet."
Dr. Anne Margrethe Lende
Lege i spesialisering i arbeidsmedisin

Liv Grete Skjelbreid er påmeldt høstens kurs. Hør hva hun har å si:

Hør hva sjefslegen for det norske langrennslandslaget, Øystein Andersen, har å si om høstens kurs:

Beskrivelse av kurs

På grunn av Coronasituasjonen gjøres første samling nettbasert.

Dette vil medføre lavere kurskostnader. Kontakt arrangør, master trainer og hjernen bak SCI®-kurset, Else Marie Pettersen, for nærmere informasjon og påmelding: emp@emp.as

Et nettbasert kurs har følgende fordeler: Fleksibilitet. Du får tilgang til kompetansehevende videoer, som du kan se når du ønsker, flere ganger og over tid. Jobb i ditt eget tempo og lag din egen timeplan. Du får i tillegg blant annet tilgang til powerpointpresentasjoner, anledning til å stille/få svar på spørsmål fra foredragsholderne og møte dem på Zoom.

Gjør som Liv Grete Skjelbreid, Espen Bredesen og sjefslege for langrennslandslaget Øystein Andersen og meld deg på til dette kompetansehevende kurset.

Lær deg hvordan hjernen jobber under stress og få verktøy for å bevare roen, styrke selvkontrollen og øke motstandsdyktigheten i krevende situasjoner.

Mental trening er ikke lenger kun forbeholdt idretten. I dag bruker næringslivstopper, artister, skuespillere, soldater og andre tid på mental trening i hverdagen.

Med økt kunnskap om hvordan du jobber med utvikling av egne mentale ferdigheter, vil du nå ditt fulle potensiale og oppnå mer optimale prestasjoner uansett arena. Det fremmer indre motivasjon, glede, mestring, trivsel, selvtillit og pågangsmot. I kurset blir det fokus på:

Programmet går over 4 dager fordelt på 2 helger, og vil gi deg nyttige verktøy til håndtering av en travel og krevende arbeidshverdag. SCI®-selvledelseskurset er personlighetsutviklende – til glede i arbeidslivet så vel som privat.

Sjefslege for langrennslandslaget, Øystein Andersen, tidligere generalmajor Arnvid Løvbukten, lederutvikler Else Marie Pettersen, økonom Harald Rønneberg, TV2, lege Tonje Oord med flere gir deg konkrete verktøy og praktisk trening for å kunne gå «Fra press til prestasjon». 

Kurset består av 2 moduler:
Modul 1: Nettbasert

Modul 2: Oslo 7.-8. november på Scandic Sjølyst Hotel. Deltakelse krever gjennomført modul 1. Bestått frivillig eksamen gir SCI®-instruktørgodkjenning som opprettholdes gjennom årlige nettverkssamlinger.

Kursansvarlige:
Øystein Andersen, sjefslege for det norske langrennslandslaget
Magnar Eek, lege i spesialisering i allmennmedisin
Tonje Oord, lege i spesialisering i psykiatri
Else Marie Pettersen, medisinsk psykologisk debriefer

Hør hva sjefslegen for det norske langrennslandslaget, Øystein Andersen, har å si om høstenskurs:

Forelesere

Sjefslege for det norske langrennslandslaget, Øystein Andersen.
Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Øystein Andersen, sjefslege for Johaug, Klæbo og de andre på langrennslandslaget, har en nøkkelrolle i å holde våre skiess friske og mentalt på topp til vinterens konkurranser. Han er ytterst profesjonell og lever av å hjelpe andre å gå fra «Press til prestasjon». Gled deg til hans foredrag som gir deg gode tips om mental trening og kognitiv terapi ved hjelp av SCI®-verktøy. I tillegg til å ha flere foredrag vil han selv delta på hele kurset for å utdanne seg til SCI®-instruktør.

Arnvid Brage Løvbukten, tidligere generalmajor i det Norske Luftforsvaret. Som testpilot har han fløyet mer enn 30 forskjellige flytyper. Han evner å holde publikum i ånde når han deler av sin livsvisdom og sine mange erfaringer fra «storm og press» situasjoner. Hans foredrag om «hvordan stå i stormen» gir tilhørerne uutslettelige inntrykk.

Foto: no.wikipedia.org - Espen Andresen

Harald Rønneberg foreleser, «Senkveld»personlighet og humorist fra TV2. Du kan forvente en annerledes og krydret seanse når Harald betror oss teknikker og utfall fra ulike stunts i foredraget «Harald gjør ting han ikke kan».

Profil bildet av Tonje Oord som ser inn i kamera og smiler

Tonje Oord, lege i spesialisering i psykiatri og med yrkeserfaring fra Modum Bad. Hun står også bak «Samtalelegen.no» som tilbyr samtaler via web og personlig møte. Hun brenner for å hjelpe ledere og andre til å mestre, reparere og forebygge stress, angst og depresjon. «Angsten og stressets fysiologi» er en spennende reise i hvordan kroppen aktiveres når presset øker.

Tor Eide, Director Strategic Sources, Macgregor ble kåret til «årets leder» i 2019 blant 5000 ansatte.   I 2005 svevde han mellom liv og død etter en front mot front kollisjon med en promillekjører. Resultatet ble blant annet 44 beinbrudd. Han deler sin historie med oss om hvordan han «tok livet tilbake» etter en fase preget av mørke og kaos og etter knuste drømmer som far, som ektefelle og som leder.

Else Marie Pettersen, kvinnen bak SCI®-metoden. Medisinsk psykologisk debriefer og SCI®-MasterTrainer. Bak seg har hun 40 år med en genuin interesse for «resilience». Hun har erfaring fra arbeid med jagerpiloter i US Air Force, politi, forsvar, idrett, helsevesen, offentlig og privat sektor. Else Marie har blant annet vært ledercoach for mer enn tusen topp- og mellomledere.

Program

Modul 1 - Nettbasert

På grunn av Coronasituasjonen gjøres førstesamling nettbasert.

Dette vil medføre lavere kurskostnader. Kontakt Else Marie Pettersen, for nærmere informasjon og påmelding: emp@emp.as

Fra Press til Prestasjon

Program

1. «Self Care Intelligence® – en presentasjon»
Else Marie Pettersen, Empowering People

2. «Fra press til prestasjon. Del 1. Kognitiv terapi med bruk av SCI®-sirkelen»
«Hva betyr SCI® for meg i arbeid og fritid?» 
Øystein Andersen, sjefslege for det norske langrennslandslaget

3. «SCI®-sirkelen – et kartleggingsverktøy» 
Else Marie Pettersen

4. «Stressets og angstens fysiologi»
Dr. Tonje Oord, lege i spesialisering i psykiatri

5. «Fra press til prestasjon» Del 2. 
Else Marie Pettersen

6. Trening «SCI®-samtale 1. Tidsstyring med verktøy»
Else Marie Pettersen

7. «Å ta livet tilbake med SCI®-metoden»
Tor Eide, Årets leder i MacGregor, Director Strategic Sourcing                         

8. «SCI®-samtale 2. Stressmestring»        
Else Marie Pettersen

9. Trening fortsetter «SCI®-samtale 2. Fra press til prestasjon»
Else Marie Pettersen

10. «Å lede seg selv og andre i stormen og fortsatt bli stående»
Arnvid Løvbukten, tidligere generalmajor i luftforsvaret

11. «SCI®-samtale 3. Helsemestring og fysisk intelligens»
Else Marie Pettersen

12. «SCI®-samtale 4. Relasjonsmestring. Trening»
Else Marie Pettersen

13. «9 fokusområder som gir slitestyrke og utholdenhet»
Else Marie Pettersen

14. «Sorteringspila som verktøy for å sortere, prioriter og parkere»
Else Marie Pettersen

15. Walk & talk-session «Din livslinje – en analyse»

"Undervisningen besto av flere høyaktuelle og svært inspirerende foredragsholdere som har erfart hva lederansvar kan medføre av utfordringer og belastning. I tillegg underviste Else Marie Pettersen om sine mangeårige erfaringer og hvilke forskjell hennes arbeid har medført. Jeg synes det er betryggende å vite at verktøyene hun har gitt meg opplæring i er velutprøvd over mange, mange år. I ettertid har jeg selv erfart at de fungerer i praksis og ikke minst gir veldig gode resultater. For en betryggende og givende opplevelse det er å ha solide verktøy jeg kan benytte i mitt arbeid. Jeg vil absolutt anbefale SCI®-selvledelseskurs til alle som har interesse av å hjelpe andre mennesker."
Birthe Helland Olsen
næringsrådgiver i Business Region Kristiansand

Modul 2 - Nettbasert

1. Velkommen! Oppsummering av Modul 1

2. “Å ta livet tilbake med SCI®-metoden” Tor Eide, Årets leder i MacGregor, Director Strategic

3. Folkeskikk og uskikk. Veien ut av konflikter. Konflikthåndtering – Else Marie Pettersen

4. Hvordan håndtere krevende relasjoner? Personeffekten, del 1 – Else Marie Pettersen»

5. Hvordan forebygge konflikter? Personeffekten, del 2 – Else Marie Pettersen

6. Erfaringer fra konflikthåndteringen. (Webinar 18. november, kl. 19:30-20:30)

7. Tilgivelsens psykologi – å lukke en krevende sirkel – Else Marie Pettersen

Påmelding og betaling

På grunn av Coronasituasjonen gjøres første samling nettbasert.

Dette vil medføre lavere kurskostnader. Kontakt arrangør, master trainer og hjernen bak SCI®-kurset, Else Marie Pettersen, for nærmere informasjon og påmelding: emp@emp.as

Et nettbasert kurs har følgende fordeler: Fleksibilitet. Du får tilgang til kompetansehevende videoer, som du kan se når du ønsker, flere ganger og over tid. Jobb i ditt eget tempo og lag din egen timeplan. Du får i tillegg blant annet tilgang til powerpointpresentasjoner, anledning til å stille/få svar på spørsmål fra foredragsholderne og møte dem på Zoom.

Gjør som Liv Grete Skjelbreid, Espen Bredesen og sjefslege for langrennslandslaget Øystein Andersen og meld deg på til dette kompetansehevende kurset.

Begrenset antall plasser.

I prisen inngår blant annet kursmateriell, SCI®-manual, SCI®-verktøy og andre verktøy, konflikthåndteringsmal og registreringsavgift. Varme lunsjer, middager, kaffe med pausemat m.m. er også inkludert.

Kursdeltager kan etter fullført kurs velge å ta en frivillig eksamen for å bli SCI®-instruktør. Eksamen består av trening på individuelle samtaler og oppgaver som besvares skriftlig, individuelt eller i gruppe. Instruktørgodkjenningen opprettholdes gjennom:

1) en dags årlig nettverkssamling. Her fokuseres det på faglig oppdatering, utveksling av erfaring og treff med andre SCI®-instruktører. Dersom SCI®-instruktøren ikke gjennomfører nettverkssamlingen er sertifiseringen ikke lenger gjeldende. Dette innebærer at retten til å bruke SCI®-konseptet, helt eller delvis, og å markedsføre seg som SCI®-instruktør faller bort. Pris for nettverkssamling er for tiden kr. 3 994,-.

2) En dags trening på SCI®-samtaler og konflikthåndtering. Denne dagen er gratis og deltagelse er frivillig. 

"Da jeg fikk muligheten til å delta på SCI®-selvledelseskurs var det en anledning jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg deltok for å videreutdanne meg ytterligere, og for å få større faglig tyngde innenfor veiledning. Gjennom utdannelsen fikk jeg økt kunnskap og gode verktøy som jeg kunne ta i bruk umiddelbart. Det er virkelig givende å se hvor effektivt det virker. Kurset holder svært høyt faglig nivå. Det har vært personlig utviklende for meg, og jeg har stor nytte og glede av kurset. Jeg kan anbefale SCI®-selvledelseskurs på det varmeste."
Vibeke Bals Borge Håverstad
Administration & Communication Lead hos Cameron, a Schlumberger company

Pris

Early Bird deltakerpris:
kr 27 994,-

Ordinær deltakerpris:
kr 37 994,-